Ići dole
Miljana
Miljana
Administrator
Administrator
Postovi : 21607
$ : 31228

Iffet / Čednost Empty Iffet / Čednost

taj Čet 14 Jul 2016, 10:43
[You must be registered and logged in to see this image.]
Mlada i lepa Ifet živi sa ocem i mlađom sestrom u starom i skromnom kraju Istanbula. Svim srcem voli Džemila, zgodnog vozača taksija, koji radi u lokalnom taksi udruženju. Međutim, prisiljena je da se sa svojim dragim viđa tajno, s obzirom na to da joj otac ne dozvoljava da izlazi sa muškarcima, jer smatra da je to nepristojno.

Ifet sanja o danu kada će je Džemil zaprositi, nadajući se da će njih dvoje osnovati srećnu porodicu. Međutim, on stalno smišlja neke izgovore - te nema novac, te mora da se brine o majci... Prava istina je da on ni ne pomišlja na brak sa Ifet, jer ima mnogo veće planove - želi da se obogati i zaboravi na život u siromašnom susedstvu.

Želeći da pomogne porodici i uštedi nešto novca za venčanje, Ifet počinje da radi kao kućepaziteljka u vili Alija Ihsana Ersoja, jednog od najmoćnijih turskih biznismena. Ostao je udovac mnogo godina ranije i nikada se nije ponovo ženio. Živi sa starijom sestrom koja je pomalo neurotična, a ima i kćerku Ifetinih godina, koja studira u inostranstvu.

Kako vreme prolazi, Džemil insistira da mu se Ifet preda pre braka, što je za nju neprihvatljivo, budući da je odgajana u tradicionalnoj porodici. Međutim, jednog nesrećnog dana, tokom venčanja Ifetine prijateljice Serpil, pijani Džemil govori Ifet da više ne može da čeka, nasrće na nju, a potom je siluje.

Strahujući od očeve reakcije, Ifet ćuti o silovanju i pokušava da prebrodi traumu. Slomljena je, obeščašćena i razočarana. Sa druge strane, Džemil je moli za oproštaj i obećava da će je oženiti. Ovo malo smiruje nesrećnu devojku, jer smatra da će venčanjem sačuvati čast, s obzirom na to da je u međuvremenu saznala da je trudna. Međutim, Dežmil upada u zamku Betul, kćerke vlasnika taksi stanice. Prisiljen je da je oženi, pa javlja Ifet da od venčanja sa njom nema ništa. Za to vreme, vesti o Ifetinoj trudnoći šire se susedstvom, a kada njen otac čuje za to, besan je i tuče kćerku pred komšijama.

Ponižena Ifet tada se zaklinje na osvetu, a sudbina je spremna da joj pomogne. Ali Ihsan zaljubljuje se u nju i ona se udaje za njega. Sada je bogata žena, koja može da ima sve što poželi. Džemil je duboko pogođen tim venčanjem, shvata da je još voli i odlučuje da učini sve ne bi li je povratio. S obzirom na to da ni ona uprkos svemu nije ravnodušna prema njemu, moraće da odoli iskušenju da mu se vrati u naručje i prevari supruga.


Uzbudljiva priča o ljubavi, strasti i osveti, koja u originalnom trajanju broji 40 epizoda, spakovanih u dve sezone. Denizinog partnera igra zgodni Ibrahim Čelikol, sa kojim je ona bila u vezi i u privatnom životu tokom snimanja serije, što je njihove zajedničke scene učinilo još realnijim. Osim njih, u serij između ostalih igraju još i Eren Ozjalčin, Ozan Čobanoulu, Zuhal Oldžaj i Melike Guner.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu